Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2013 21:48 - Проектът "Пеевски", разказ с картинки.
Автор: usandthem Категория: Забавление   
Прочетен: 9811 Коментари: 17 Гласове:
13

Последна промяна: 20.06.2013 00:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След всичко, което се изписа по скандала с полуназначеният и полуосвободен от Парламента, г-н Пеевски, е в известна степен оптимистична надеждата ми , да привлека някакъв читателски интерес, но аз пък рядко пиша с точно такава цел.
 
И така. Ще прескоча най-ранните детски и юношески години на проваления кандидат за шеф на ДАНС, с предположението, че е раснал като добро и послушно дете. Нашият разказ , ще започне от ранната му младежка възраст , от онзи преломен момент, в който детето се превръща в мъж и се еманципира от майчината опека , завързва първите истински приятелства и открива тайнството на силикона.
imageimage
image

Изглежда, обаче, маминка е имала планове за ненагледното си чедо, невключващи приятели без перспектива( този по-горе е Илия Павлов за по-малко наблюдателните) и евтини певачки. Тя решила, че е дошъл момента, да запознае свидната си рожба с нейните приятели.
imageimageimage

Новите приятели откриват нови хоризонти пред младия левент.  Един заместник - министър от управляващото тогава НДСВ, Пламен Петров се събужда внезапно с една блестяща идея - да назначи някой млад и без висше образование гражданин ,за парламентарен секретар. Е така, да видим какво ще стане, един вид ,социален експеримент. Избора,съвсем случайно пада върху Делянчо Пеевски. Вижте само каква ирония - майка му е шефка на спортния тотализатор, а делянчо даже тройка не е удрял, карък страшен, ви казвам. Обаче Съдбата бди, който е слушкал и папкал, все в нещо ще му провърви. На Делянчо така здраво му провървяло,че попаднал в борда на директорите на "Пристанище Варна".Кому е потрябвало скапаното тото, при такъв късмет в живота ?!
 Минали години и Делянчо завършил престижния Югозападен университет в Благоевград, откъдето излезнал като блестящ и завършен юрист. Той станал член на Благоевградската адвокатска колегия, а декана, под чието крило се образовал младия юрист, станал член на Висшия съдебен съвет( ВСС) от квотата на ДПС.
До края на същата година -2005, Пеевски първо става следовател в Столичната следствена служба, а след това е назначен от Сергей Станишев , за заместник министър на Емел Етем. Значи, да не съм чул повече да обвинявате тези хора, че не давали път на младите!

2007 година е малко кофти за зам.министъра-следовател. Стават там едни простотии,лоши хора,завистливи , се опитват да спрат възхода на новия поборник за права и свободи, обаче след намесата на Висшия административен съд( ВАС), правдата възтържествува и Пеевски триумфално си възвръща доброто име и заеманата в правителството длъжност.

През 2009 година, Ахмед Доган се опитва да го лансира  за председател на парламентарната комисия за борба с корупцията. Зад него застава цялата група на ДПС и депутатите от БСП: Антон Кутев, Асен Гагузов, Валентина Богданова, Георги Петърнейчев, Димитър Дъбов, Димчо Михалевски, Евгений Узунов, Евгений Желев, Емилия Масларова, Захари Георгиев, Кирил Добрев, Мая Манолова, Милена Христова, Пенко Атанасов, Петър Курумбашев, Пламен Орешарски, Румен Такоров, Румен Петков, Спас Панчев и Стефан Данаилов
image
Човекът който вкарва в съдебната система Пеевски - Ангел Александров, а до него - проф. Александър Воденичаров, декан на Правно - историческия факултет в ЮЗУ Благоевград

И ето така, неусетно,стигаме до 2013 година. ВСС е възстановил без разисквания Пеевски като следовател. ГЕРБ губи властта, новата тройна коалиция назначава Орешарски за премиер, а той(поне така се твърди) решава да назначи не някой друг, а точно Делян Пеевски за шеф на ДАНС. На 33 години проекта е завършен и готов за старт. Красота !

                                   image


Опитах се в кратката биография на г-н Пеевски да открия какво е мотивирало г-н Орешарски да направи този избор. Не успях . Възможно е отново да става въпрос за социален експеримент. Гледам и снимката на въпросния екземпляр. Опитвам се да видя онова, което всички онези, които застанаха така твърдо зад кандитатурата му , са видяли. Сигурно не съм добре със зрението, не може толкова много хора, народни избранници при това, да грешат !

Аз, с явно недоброто си зрение, политическата си необразованост и примитивно мислене, съм готов да хвърля цялата вина на Природата !

Сигурно и вие сте забелязали, че Природата- създателка има своите слаби моменти. Не можем да я корим, все пак, да създадеш всичката тази твар си е  подвиг несравним. Та в случая с Пеевски , тя , като чели до последно не е била сигурна какво точно е искала да създаде. Сякаш отначало е имала вдъхновението да моделира един прекрасен животински екземпляр, носорог, най-вероятно, но с напредването на деня и с настъпващата умора , си е дала сметка, че няма да се справи, и набързо е претупала работата, завивайки към идеята за простичко и непретенциозно човешко същество, от по-лесните модели. И разглеждайки внушителният резултат в лицето( и не само) на господина,  осъзнаваме, с цялото съчувствие , на което сме способни, че Майката Природа не би участвала  на изложба точно с това си творение.

В постинга са използвани данни и статистики от в.Капитал
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/2013/06/19/2085656_poimenno_koi_suzdade_peevski/?ref=embedfp&source=www.dnevnik.bg

 










Гласувай:
16



1. nicodima - Това е неконтролиран експеримент от страна на Орешарски! : )
19.06.2013 22:00
Опасявам се, че като дойде време за заключения, няма да има кой да ги направи : )))...
цитирай
2. scarlety - :)))
19.06.2013 22:15
Така мило и сладкодумно си проследил възходящото развитие на туй надарено мамино чедо, че сълзи ми потекоха! ;) Само Станишевчето не изплю камъчето чия умна глава роди това предложение?! Това си остана в дълбока тайна.
цитирай
3. usandthem - Самият Орешарски
19.06.2013 22:16
е в значителна степен експеримент.Поздрави !
цитирай
4. usandthem - scarlety
19.06.2013 22:45
То и Станишевчето е интересен за проследяване. Ама да пишеш за такива неприятни типове, е като да работиш с вредни материали.:) Още повече, че аз вече съм го рисувал преди време, има го тук някъде.
цитирай
5. theeconomist - Не го е създала майката природа,
20.06.2013 08:49
създала го е майката - тото!:-))
Само се чудя защо така срамежливо, като със смокиново листо на звезди скриваш периода 2009 - 2013 г. на детето Делянчо и неговите рожби "Монитор", "Телеграф", "Уикенд", ТВ7 и цицата която му напъха в устата Бойко?
Нима тези медии не подкрепяха Бойко, Цецо, Цеца заради онази цица?
Или имаш амнезия на термична основа, щото при вас е по - горещо ?:-))))
цитирай
6. mar866 - ....
20.06.2013 09:37
абе, биографията добре, ама преживяло катарзис момчето, това е важно!!!:))))

пп. имам една картина наречена "Катарзис" - хахаххаха знам как се получава, с много...мъка. :)))
цитирай
7. usandthem - theeconomist
20.06.2013 09:44
Аз нямам сведения как точно Бойко му е напъхал всички тези вестници и телевизии. С удоволствие бих научил тези подробности, още повече, както знаеш Борисов не ми е политическия представител. Не веднъж съм казвал,че големият успех на архитектите на прехода, е създаването на политическа ситуация, в която ГЕРБ е "противник" на БСП и ДПС . Запълвайки политическото пространство в дясно , с псевдодясна партия, тарикатите си осигуряват комфорт, да си крадат и лъжат на воля.
цитирай
8. usandthem - mar866
20.06.2013 09:51
Интересни времена дойдоха. Катарзиси, покаяния, молби за прошка ! Очаквам процесия с икони и хоругви, а най-отпред Станишев, Местан и останалата сган, във власеници, боси, се шибат с едни камшици по разранени гърбове и молят народа за прошка ! :)
Прати снимка на твоята картина, ще я направим на протестен плакат. Весела ваканция !
цитирай
9. theeconomist - Нима не си разбрал през "онези"3,5 години,
20.06.2013 15:29
usandthem написа:
Аз нямам сведения как точно Бойко му е напъхал всички тези вестници и телевизии. С удоволствие бих научил тези подробности, още повече, както знаеш Борисов не ми е политическия представител. Не веднъж съм казвал,че големият успех на архитектите на прехода, е създаването на политическа ситуация, в която ГЕРБ е "противник" на БСП и ДПС . Запълвайки политическото пространство в дясно , с псевдодясна партия, тарикатите си осигуряват комфорт, да си крадат и лъжат на воля.


кого подкрепяха тези медии? Хайде бе!
Само изявлението на Боце, че щели да го задържат и убиват в дранголника е по - смешно!!!:-)))
цитирай
10. usandthem - Нима ти не си разбрал,че медиите подкрепят
20.06.2013 15:47
винаги онези, които са на власт ?! Когато се изхабят, се обръщат към следващите. Барека така рязко и бързо се извъртя, че се сблъска със самия себе си, идващ от вилата на Борисов ! :)
цитирай
11. tili - Запълвайки политическото пространство в дясно , с псевдодясна партия, тарикатите си осигуряват комфорт, да си крадат и лъжат на воля.
20.06.2013 16:18
Отврат!!!
цитирай
12. jeremy231 - Според някои блогъри, фактът, че Делянчо е подкрепял Борисов
20.06.2013 19:30
го прави 100 % достоен за ДАНС и да притежава допуск до секретни данни, далеч преди да е избран.
Както се казва, на такава логика, един Волен е достатъчен.
цитирай
13. jeremy231 - Моля, уважаемите блогъри да не се нервират много.
20.06.2013 19:34
Защото получавам спонтанно прозрение, че са навътре в цялата схема. :-))))))))))
Според мен другаря Цацаров смело прави едни проучвания, а пренебрегва други. Аз още треперя от страх, когато агент Павел съобщи за готвен държавен преврат.
цитирай
14. theeconomist - Щом тук е пророк Йеремия, аз се оттеглям!
20.06.2013 20:40
Икономист, Камо, Катана и Йеремия! Остава да дойде и тути с всичките си клонинги!
Ще се счупи клона!
Хубава вечер us!
цитирай
15. jeremy231 - :-))))
20.06.2013 21:31
Икономист, Камо, Катана и Йеремия! С първия нямам нищо общо, втория си трае, третия е изтрит. Остава онли Йеремия. Който пее соло. Но нямам нищо против да ме броят за 4-5 човека, когато им изнася.
цитирай
16. usandthem - theeconomist
20.06.2013 21:35
Кой е тути, другите ги знам .:) Хубава и на теб !
цитирай
17. jeremy231 - Тути е блоговия еквивалент на Борисов. :-))))))))))))
20.06.2013 22:47
usandthem написа:
Кой е тути, другите ги знам .:) Хубава и на теб !

Най-голямото и изначално зло. :-)))))))))))) Той ме "помпа" срещу заплащане и аз съм зависим от него.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: usandthem
Категория: Други
Прочетен: 229515
Постинги: 41
Коментари: 311
Гласове: 2562
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930