Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2012 19:10 - Олимпийски медали - Made in China !
Автор: usandthem Категория: Спорт   
Прочетен: 4649 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 03.08.2012 19:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage



Гласувай:
10



1. vencivaleri1951 - Привет!
05.08.2012 13:51
Защо си мислиш, че руските или американските медали стават по друг начин в някои от спортовете където се тръгва от съвсем невръстна възраст. Пък поговори с някоя наша бивша гимнастичка била в националните ни гарнитури. Глад и тренировки до припадък...а пръчка по корема ако си се изпъчил или по задника ако си се надупил си е ежедневие. Просто в Китай е видно, защото техните "инкубатори" за спортисти общо взето започват да приличат на заводи. Докато в другите страни се работи на малки групи и по зад кадър. Ще ти споделя нещо видяно от мен и дълго осмисляно. Имаше годишнинина от блокадата на Ленинград. Подготвяха се/и станаха/ грандиозни тържества. Имах приятелка балерина в Маринския/Тогава Кирковския/театър. Ревнувах я и гледах да съм около нея. Та бях на една репетиция/тя беше в масовката/ и видях как хореографът ожули една разсеяла се дама с нещо като дълка показалка през ръцете. Бях го виждал и друг път, но този път не вярвах на очите си. дамата беше Галина Уланова/над 70 г беше тогава/ и гастролираше зарад празника. Четри пъти носител на Сталинска премия, три пъти герой, Няколко пъти кавалер на ордена Ленина, Красного знамени, труда и.... Хореографът беше сравнително млад мъж, не до там наложил се още и една дума от нея , и той сцена нямаше да види повече. Да ама с показалката през ръцете понеже не му харесали нещо...Да ти припомня ли, че Станиславски е провокирвал сбивания на репетициите си...
И още нещо което пропускаш вероятно. В големия спорт китайците преди години навлязоха с чужди треньори-най вече руски, но и западни. След това надградиха, но основата сложиха чужденци. След това Китай не е вече това което беше. Отваря се за света и можеш 24 часа по каналите да гледаш документални филми от там. Ами погледни изражението по лицата на хората от улицата, заведението, спортната площадка където реалаксират- погледни и нашите физономии. Не жали китайчетата загрижени ми колега...Те са далеч по обезпечени и с по добър шанс в живота от нашите деца. Само ще вметна , че детската смъртност в Китай е доста по ниска от тази на американчетата/разбира се тук има дума и расата/ и е близка до тази на скандинавчетата. Сравнение с нас пък направо е жалко.
цитирай
2. usandthem - венци - почвам да се тревожа за теб -
05.08.2012 17:02
пишеш все по-неразбираемо, мисълта ти е накъсана и непоследователна. Изобщо, накратко пишеш абсолютни дивотии ! Китайчетата били обезпечени, смъртността им била по-ниска от тази на американчетата ! В нормалните държави това, дали ще ставаш шампион си е лично твоя работа, не фикс идея на управляващите, не е "витрина" зад която да се крие глад и мизерия. В идиеологическата си заслепеност си готов да стигнеш до там да оправдаеш такива нехуманни методи, показани по-горе. И то как ?! Със стария лаф - " те ,обаче си бият негрите" ! А пък логиката ти, че щом Нешка е била строга, а в Русия си бият балерините, та това е оправдание да се измъчват деца, почти бебета, е уникална ! Ще ми се да видиш твоето внуче да виси така, докато "треньорът" не му позволи да слезне ! Сигурно ще му счупиш нещо, на треньора де , ама знам ли може пък "за родину, За партию" при теб да се окажат по-силни и да загази внучето ! Знам ли те, като ти чета глупостите, почвам да допускам и този вариант !
Много съм любопитен да видя линк към "информацията", че смъртността на китайчетата е по-малка от тази на американчетата". Дали си чувал за ограниченията на раждаемостта в Китай, както и за масовите аборти на женски плодове в "отворената ти към света" държава ?!
цитирай
3. vencivaleri1951 - Не се тревожи ...Не е заразно
06.08.2012 12:02
Не мога да ти пратя линк, но това, че Китайците имат сериозна продължителност на живота е известне факт/то и но росата им се дължи-Японци, корейци/за южна има данни// Отвори бюлетин на СЗО и ще видиш. Пак там има и сравнителни таблици по държави. С най-ниска детска смъртност са Скандинавието и Японците-Китай е близо до тях. За сведение САЩ макар и лидер във фармацефтика, медицински достижения и прооче не са сред страните които са лидери в здравоопазването. Над 25% от децата са неосигурени и над 30% от възрастните. То значи, че профилактиката за тези хора е табу. Превенцията в Китай е също общо взето казармена. Пробвай да не отидеш там на проффилактичен преглед. Достъпът до медицинско обслужване е свободен, а нивото на китайската медицина е известно. Просто можеш да отвориш регулярния годишен бюлетин на СЗО и да направиш сам изводите си.
Сега за китайските деца:
Когато Китай стана лидер в икономиката -приписват всичко това на детския труд. Добре...Китай има опасност да стане първата икономика в света и наред с това, че е фактор и в наука, култура и прочее -съгласяваме се че го дължи на дечицата си.
Китай стана лидер и в спорта -пак дечицата изтерзани.
Нашите дечица волни , щастливи, образовани и...и икономика и спорт на една "завидна" класация.
Защо ли пък не съм чул китайските деца да проституират, да се дрогират почти свободно пред погледа на обществото. защо ли не съм чул китайчетата масово да отпадат от у-ще. Защо не съм чул, че на китайчетата режат фланги на пръстите за да крадат по лесно като земляците ти/и моите/ от Костинброд.
Просто сравняваш различин страни, култури прочее. Вероятно можеш да намериш и прочетеш на какво са подлагани да кажем невръстните сумисти или пък учениците в различните школи по бойни изкуства, при това някои в манастири. Да си прочел някъде, че свещенослужители от тези манастири са злоупотребявали сексуално с питомците си или ученици. Не и няма да прочетеш. Мисля си, че ака имахме да кажем нашето поколение китайски тренери и учители съвсем по друг начин щеше да изглежда държавицата ни. Да, ужасно е с тези аборти на женските рожби. Какъв е обаче изходът? Не са го направили от добро. Другото е...липса на територия и експанзия за такава което минава през световен конфликт.
цитирай
4. usandthem - ти, ако не можеш аз мога -
06.08.2012 13:25
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BF%D0%BE_%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0

http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en|bg&u=http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_infant_mortality_rate

само статистика, без лозунги, заклинания и плещене наизуст !
цитирай
5. deathmetalverses - Професионалният спорт навсякъде по света е месомелачка, колега,
12.08.2012 19:19
включително и у нас; тренирах спортен петобой от четвърти до осми клас и с такива хапчета ни тъпчеха като добитъци, че ..., да не говорим и за желязната дисциплина ... Но Китайската народна република си е диктатура все още и там наистина има концлагери за производство на шампиони ... А ако имаш "късмета" да се родиш момиче в Китай - такъв концлагер за тебе е раят, защото обикновено в селските местности бебетата от женски пол ги убиват самите родители или ги продават за органи, за проститутки или за извличане на стволови клетки; може и да сте чели, може и да не, но на мой познат бизнесмен и жена му са предлагали в КНР супа от човешки ембриони - изключително полезни свойства за "подмладяване", обостряне на паметта и половата мощ ...

Прочее, в КНР и днес разстрелват публично хомосексуалистите (не че ги обичам!), също като в Ислямска република Иран.
цитирай
6. furiika - ужасно... :(
15.08.2012 10:45
ужасно... :(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: usandthem
Категория: Други
Прочетен: 229662
Постинги: 41
Коментари: 311
Гласове: 2562
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930